[REQ_ERR: 403] [KTrafficClient] Something is wrong. Enable debug mode to see the reason. Blackjack strategie kaarten tellen | Jack Ace Blackjack
Jack Ace Blackjack

Blackjack strategie kaarten tellen

Online kun je op heel wat manieren deelnemen aan een blackjacktafel om een winst te pakken. Er zijn immers verschillende strategieën te gebruiken, die allen hebben bewezen de kansen op het behalen van een winst wel degelijk te verhogen. Toch is er geen strategie te vinden die 100% winst kan garanderen, maar als je bekend raakt met kaarten tellen komt perfectie toch wel een heel eind in de buurt. Als je weet hoeveel pakken kaarten er bij een spel gebruikt worden zal je zien dat het tellen van kaarten makkelijker is bij een spel met 1 deck als een spel met meerdere decks. Toch zal het principe niet veranderen en zullen we je dan ook gelijk uitleggen hoe kaarten tellen bij blackjack geheel in zijn werk gaat.

Kaarten-tellen

Kaarten tellen om te winnen

De meest gebruikte strategie voor kaarten tellen is het Hi-Lo systeem. Dit is een systeem waarbij je punten toekent aan een bepaalde groep met kaarten om te weten wat er nog aan specifieke speelkaarten in een deck over is. Dit is de meest makkelijke manier van tellen en zal dan ook voor de nieuwe gokkers onder ons zeker goed toegepast kunnen worden. Als je volgens dit systeem gaat tellen zal je 3 groepen met kaarten van elkaar moeten onderscheiden. Laag omvat 2, 3, 4, 5 en de midden groep heeft 7, 8 en 9. De hoogste groep is hiermee automatisch iedere kaart van 10 en hoger. Bij een speelronde begin je altijd op 0 met tellen. Als er een kaart gedeeld wordt uit de laagste groep met kaarten reken je +1. Bij de middelste groep tel je niets op bij het totaal en als er een 10 of hoger gedeeld wordt zal je moeten rekenen met -1.

Wat zeggen de waardes over de kaarten

Als je aan het tellen gaat kun je op verschillende waardes uitkomen als je besluit om een volgende kaart te gaan nemen. Wanneer je puntentotaal hoger oploopt en dus boven 0 blijft is het aannemelijk dat het overgrote deel van de kaarten in een deck een lage waarde heeft. Rondom 0 is er van alles mogelijk en een min waarde laat zien dat er juist nog veel hoge kaarten in een deck aanwezig zijn. Op deze manier kun je dus vooraf je kansen inschatten over hoe gunstig het kan zijn om een extra kaart te nemen bij een puntentotaal dat je al gedeeld hebt gekregen. Er is één maar. De kaart van de dealer die gesloten is kan niet mee worden geteld qua punten, omdat je deze niet weet totdat jij stopt met het spelen van je hand.